Tid

Shit vad tiden bara rinner iväg på dagarna, har alltid saker jag tänkt göra men vips så är det kväll. Skulle ta fram julsakerna igår men hann inte ens börja, men nu ikväll blev de klart.



Imorgon är sista dagen som Erik är hemma, känns lite pirrigt att vara själv men det ska nog gå bra det med. Vi testade att bada sötnosen idag, först hade vi en sån iläggs/badstöd i baljan men Erik tyckte det kändes bättre att hålla honom. Han verkade inte tycka det var så skönt, gallskrek hela tiden stackarn =) Efter lite mat så somnade han som en stock.



Nu snart blir det Ullared

Söndag

Igår var mina fina vänner Ina och Erika här och hälsade på, Erika bor ju i Borlänge så det är inte allt för ofta vi ses så det var superkul att träffas.

Sen på kvällen var vi bjudna till Eriks bror m familj på middag, fick en jättegod kycklinggryta med pasta. Skönt att komma ut lite, har knappt lämnat lägenheten på en vecka. Lillen var så snäll, sov nästan hela tiden och kusinerna var så söta och ville stryka honom på huvudet och "leka" med bebisen =)

Tänkte försöka hinna ta fram lite julsaker idag men först ska vi iväg till farmor o farfar och sen en sväng på ica maxi.

En sån här skön plats hittade lillen igår

Bvc

I onsdags hade vi hembesök av bvc för information och idag hade vi tid där för vägning och mätning. Var spännande att se om han gått upp sen vi lämnade bb och det hade han då verkligen. Vore iofs konstigt annars då lillen för tillfället vill äta nästan hela tiden, mamma och pappa får inte sova mycket just nu men vi hoppas att det blir bättre.

Han hade gått ner ca 100 g på bb och nu väger han 4050 g och är 53 cm så han har gått upp ett halvtkilo och vuxit en cm sen vi kom hem. Känns skönt att veta att jag har mat så det räcker!

Äntligen

Ja nu är han här efter en lång och jobbig förlossning, det blev en liten pojke =) Nästan alla trodde på flicka men inte det.

Åkte in på tisdagskvällen igen och då ville de att jag skulle stanna kvar på förlossningen och få en sovdos med sprutor plus bricanyl på plats. Så fick ett rum där och försökte sova, blev så skakig av bricanylen och fick hjärtklappning så det gick inte somna, vid fem fick jag en extra tablett så jag somnade. Sedan väckte de mig vid 9 tiden och eftersom jag fortfarande hade oregelbundna värkar ville de sätta fart på allt så fick ringa efter Erik. Kl. 10 tog de hål på hinnorna och satte in värkstimulerande dropp. Det gick dock sakta framåt, öppnade mig inte så mycket trots hemska värkar, klarade mig dittills på lustgas och provade också sterila kvaddar. Vid 4-5 tiden var jag helt slut och ville ha kjesarsnitt haha. Då ringde de efter narkosläkaren och fick epidural, det var så sjukt skönt trodde jag kommit till himlen. Kunde sitta upp och äta till och med =)

epidural


Sakta men säkert så gick det framåt iaf, lillen verkade ligga med ansiktet uppåt (kanske därför det drog ut på tiden? han snodde sig dock precis innan han skulle ut och föddes med ansiktet nedåt). Fick tillslut krystvärkar 22.15, var då helt slut och ville bara därifrån dessutom hade jag fått feber. Fick kraft någonstansifrån och tillslut kom han ut 22.44 den 18/11. Han vägde 3655 gram och var 52 cm lång.




Fy fasen alltså det var det värsta jag varit med om någonsin men samtidigt det bästa också. Allt ont försvann så fort han var ute. Låg på BB i 2.5 dygn innan vi kom hem i lördags och var ganska tagen flera dagar efter men nu börjar jag känna mig som människa igen. Så nu är vi bara hemma och myser och försöker lära känna lillplutten, vi har inte bestämt oss för namn ännu men är inne på Sune eller Sigge =) Igår tog vi även en premiärtur med vagnen, han somnade direkt och sov så gott.


Lite bilder på hjärtat =)
   

Ingen bebis ännu

Verkar vara en envis liten en därinne. Ringde in till fölossningen vid 11 tiden igår kväll för att få råd, de ville att jag skulle stanna hemma så länge som möjligt eftersom det var ganska fullt där. Har haft värkar hela natten, oregelbundet 4-15 min emellan. Så har inte sovit en blund i natt, kl 7 var jag helt slut och ringde in igen. Då fick vi komma in för koll, fick göra ctg kurva som såg fin ut och bebis mår bra. Tappen var borta och var öppen 2 cm, så värkarna gör nytta i alla fall. Fick välja mellan att få en spruta och sova där ett par timmar eller åka hem med sovdos. Valde det senare, så har fått sova 4 timmar idag. De trodde att det säker skulle komma i gång under dagen kvällen med mer regelbundna värkar. Än så länge är de dock oregelbundna, men lite tätare och mycket intensivare. Så får se vad som händer ikväll, kommer det inte igång ska jag ringa in och be om sovdos eller att de får hjälpa till att sätta igång det.



Trött

På gång?

Ja nu är det något som händer, äntligen! Vaknade halv fyra i natt av en värk och sen kom det bara mer och mer, klev upp då det inte gick att sova. De höll i sig och var allt mellan 3-7 minuter mellan så Erik fick stanna hemma, tog en dusch och två alvedon och hade tänkt ringa in till förlossningen för att höra vad dem sa men då började det att avta lite. Så har sen dess kommit oregelbundna värkar lite nu och då samt att slemproppen lossnat under dagen. Pratade även med förlossningen för en stund sedan och jag ska ringa in om vattnet går eller när jag tycker det blir för jobbigt.

Så det är väl bara att avvakta och hoppas på mer värkar =)



Hoppas bebis vill komma snart

Surfa i november

Ja det kan man tydligen göra, erik åkte till salusand i morse för att surfa. Brr känns inte så skönt i detta väder men men.

Hm undra om det kan vara nåt på gång. Vaknade tidigt i morse och hade molvärk och har haft det till och från sen dess och några sammandragningar tror jag. Bebis bökade på som tusan igår kväll och tryckte på neråt. Så hoppas att det betyder något ialla fall, jaja bara att vänta och se. 

Det blev middag igår på Marias med Elin och Andreas, mm pizza, har som blivit standard nu ett par lördagar med middag på marias eller ängen =)

Bakade ett jättegott bröd igår när vi kom hem, ett sånt som inte behöver jäsa-bara att blanda ihop och sen in i ugnen. Gott och nyttigt är det!

Lördag

Fick till slut tag på den andra barnmorskan igår, min var på någon utbildning. Hon hade nog glömt bort att ringa för det fanns ingen tid bokad på mig på specialistmödravården. Men hon som jag pratade med hade fixat en till på tisdag, så händer inget innan dess så har jag i alla fall en tid då för bedömning..skönt.

Mm igår blev det kinamat och idolmys, såg lite av cirkus möller också men det var inte mycket som var kul där.



Idag blir det fika nog fika på stan med eriks bror o familj

13 November

Idag är alltså dagen som var tänkt att bebben skulle titta ut men det verkar inte bli så buhu..
Var ju hos barnmorskan igår, allt såg bra ut men hon tyckte inte heller att jag hade så fina fingrar så hon skulle ringa till specialistmödravården och se om jag kunde få en tid där för bedömning, sen skulle hon ringa mig men det gjorde hon aldrig. Min bm kan vara lite virrig så tänkte att hon glömt eller nåt så provade att ringa imorse men då hade hon såklart utbildning grr, men ska försöka jaga henne idag ändå.

Har inga känningar på att det ska vara på gång nåt heller, kommer säkert få gå över två veckor =(

Skönt att det är fredag i alla fall, blir mys ikväll med idol och god mat och kanske film sen.

kom ut

Kom ut nu!

BM

En dag kvar till BF nu, känns inte så troligt att den kommer att komma imorgon dock. Ska i alla fall till BM nu innan lunch, hoppas verkligen det blir sista besöket. Vill att det ska sätta igång nu. Mina händer/fingrar kommer ramla av snart tror jag. Plus foglossningen som inte är rolig, gick till Ica i tisdags kväll- en väldigt kort promenad och igår kunde jag knappt gå kändes som hela bäckenet skulle lossna. Så det var bara att ta det lugnt, idag är det mycket bättre.

Nä dags att göra sig iordning

bild

test

hallå

Ja första inlägget här, tänkte testa att blogga lite. Nu när jag går hemma och väntar på bebis och har massa tid över så kan det ju vara kul att pyssla med det. Och sen också när bebis kommer så kanske det är kul för de som inte bor här att kunna följa oss lite.

Ska försöka lära mig hur man gör den lite snyggare och hur man lägger in bilder också.

Vi hörs

Välkommen till min nya blogg!

eelinws

Denna blogg handlar om mina små pojkar, Sune som är född 20091118 och Ebbe som är född 20130511.

RSS 2.0