storuman

Sune sover och jag håller på att packa, det blir mycket packning med en liten bebis. Sen åker vi så fort Erik kommer hem.

Sune har sovit väldig bra i natt (han var iofs vaken nästan hela dagen igår så kanske inte så konstigt), han somnade vid 10 igår och sov till kl 5 imorse, det har typ aldrig hänt sen åt han och somnade om till kl 9. Så jag har också sovit rätt bra, synd jag har så svårt att somna ibland bara.. stressar mig själv att skynda sova medan han sover och då går det inte alls.

Hoppas det inte är så mycket trafik idag och snörök usch, erik får köra super sakta =)

4:e advent

Snart julafton då, bara två dagar kvar tills vi åker till Storuman för att fira jul, längtar dit nu det var länge sen jag var hemma. Sen är planen att åka vidare till skellefteå till Eriks syster med familj.

Sune blev en månad gammal i fredags, han blir mer och mer vaken nu varje dag och är "med" mer på vad som händer runt omkring. Vi testade både babygymet och babysittern här om dagen men han är nog lite för liten för båda ännu. Men han låg faktiskt i babygymet ett bra tag och kollade på spökena =)

Igår var vi bjudna till eriks föräldrar på jullunch/middag så vi hade supernysigt med glögg och god mat. Sen på kvällen kom manne och emma förbi, de hade hyrt Ice Age 3, jag brukar inte gilla sådana filmer men den var faktiskt bra. 

Nu blir det en promenad med vagnen och sen adventsmys inne

 

brrr

Ännu kallare idag -18 så idag blir vi inne, Sune verkar också lite förkyld låter lite tät i näsan, hostar och snorar också. Hoppas bara det är någon liten förkylning.

Ska försöka mig ut igen ikväll på shopping, hann nästan inget igår förren tele ringde och en viss kille hade vaknat och var hungrig =)

kallt

Härligt väder ute idag men kallt, tänkte ändå ta en lite prommis med vagnen strax.

Sen när Erik kommer hem blir det bad för Sune och efter det ska jag åka själv ut på en liten shoppingtur =)

Sune och snö

Det blir en liten Sune, Karl Sune Berglund =) måste skicka in papper om namn till skattemyndigheten nu. Det kan vara så att han är allergisk mot något i ersättningen, han har haft ett par till jobbiga nätter med ont i magen. Så nu ska vi efter råd från bvc prova en mjölkfriersättning, nutramigen. Verkar lovande för i natt har han sovit bra, så vi kom upp i tid och hann med en promenad mendans det var ljust ute, så skönt med snö också!



Hade en trevlig lördag med pepperkakshusbygge och middag sen efter robinson såg vi paranormal activity den var faktiskt bra och läskig.

Sune var med på bygget =)

Detta var efterrätten, vit chokladmousse med saffran. God och julig men väldigt mäktig

Rolig bild

Hittade denna roliga bild på magen tagen i v40,  ser ut som jag är gigantisk men den är tagen med fisheye objektiv =) tänk att det var just lillplutt som låg där =)

lördag

Hallå

Så skönt inatt har han sovit först mellan 02-07 och sen från 8.30 och han sover ännu så nu har jag fått sova ut lite hoppas på fler sådana nätter. I går natt somnade han 07.30 fy vad trött jag var, jag har lite svårt att sova på dagen också blir så stressad att jag ska hinna somna tills han vaknar och ska äta nästa gång. 

Ikväll skall vi till manne och emma, ska bygga pepparkakshus och dricka glögg och sen laga middag och se Robinson.

Såg idol igår också, jag gillar Calle bäst men tyckte ändå att rätt person vann. Erik är mer en idolkille.

Sen var jag och köpte detta igår =) Så nu sitter Erik och spelar, han får lära mig sen men det verkar kul

  

3 veckor

Idag blir lillen hela 3 veckor gammal, tiden går fort. Dropparna tycker vi funkar bra, han verkar bättre i magen men han har haft ett par jobbiga nätter och inte somnat (läs skrikit till) förren 5-6 tiden så jag har varit helt död. Men nu har vi kommit på att ge honom lite ersättning på kvällen, det verkar som mjölken inte riktigt har räckt till. Har testat nu i två kvällar och han slukar ersättningen och somnar sen och sover i minst tre timmar i alla fall. Sen var i vi på bvc idag och han har inte gått upp särskilt mycket sen sist så bvc tanten tycker jag ska fortsätta ge ersättning på kvällen och kanske en gång på em också. Det är visst lätt att det blir en ond cirkel, jag får lite mindre mjölk på kvällen och så blir det ännu värre när jag inte sover eller äter som man ska och då blir inte lillen nöjd heller men nu hoppas vi det ska bli bättre.



Fattar inte att det snart är jul, har ingen riktig julkänsla än då det inte är någon snö ute. Men har hört att det är alldeles vitt i Storuman där vi ska vara i år mest troligt. Fick i alla fall lite julstämmning i söndags då vi var bjudna till Tomas och Nina på julbak och julmat. Så himla mysigt det var och supergod mat.

 
 

Ont i magen

Har inte haft tid att skriva nåt de senaste dagarna, lillen har haft ont i magen så vi har inte fått många minuter över. Han bara skrek, åt och bajsade oavbrutet, tillslut blev jag så orolig att det var nåt allvarligt så jag ringde sjukvårsupplysningen och de ville att vi skulle åka in. Fick träffa en jättefin barnläkare som var säker på att det var magen, så nu får han semper och miniformdroppar och så har vi dragit ut på amningarna, helst ska det gå minst 2-2,5 timmar mellan. Det verkar som att det hjälper, är mycket bättre nu och han har haft flera lååånga sovpass så skönt.

Har börjat våga mig ut nu mer och mer med vagnen och han gillar verkligen att få komma ut, jag med för den delen. Lite stess dock när vi ska på ica eller så, är livrädd att han ska vakan och börja gallskrika men det har gått bra hittills =)



Sen var vi påp bvc igen igår och vägde, nu väger han 4250 gram så han ökar stadigt.

  

Sötungen min =) Nu blir det middag och sen Idol och mys

eelinws

Denna blogg handlar om mina små pojkar, Sune som är född 20091118 och Ebbe som är född 20130511.

RSS 2.0