Vimplar och bingo

I somras när jag var hemma i Storuman på marknaden hittade vi ett stånd med massa fina hemgjorda saker  bland annat vimplar som jag länge velat ha men eftersom jag inte är så duktigt på att sy så har det inte blivit av. Vimplarna som fanns färdiga var inte riktigt i de färger vi har i Sunes rum så vi frågade om det gick att beställa och det gjorde det och jag fick hem dem för ett tag sen och nu sitter de äntligen uppe. Blev supernöjd, superfina vimplar och färgerna på tygerna var helt perfekt.

 

Igår blev det lite annorlunda söndagsnöje, följde med ett gäng på bilbingo i Täfteå, tyvärr blev det ingen vinst men spännande var det och de hade bra med vinster. Nästa söndag är det säsongsavslutning med högvinster, nästan så man blir sugen på åka dit igen =)

Innedag

Igår var vi bara inne hela dagen, han hade ganska hög feber emellan åt ända upp till 39 grader men idag är han feberfri så han är mycket piggare. Jag fick ett ryck och bakde lite bullar, det var riktigt länge sen sist. Jag tror alltid jag gillat att baka ända sen jag var liten och fick hjälpa min mormor att baka, men det har inte blivit lika mycket sen Sune kom då det inte finns lika mycket tid.

Men igår blev det alltså bullar, kanel och vanilj. Sune stod på stolar brevid och lekte i dikshon med vatten och mjöl =)

 

Vi fick en tid på vårdcentralen igår men så klart så vägrade Sune att visa tungan när vi var där. Men de trodde till 99% att det var såna vanliga höstblåsor. Titta Sunes tröja, han dregglade som om han var 6 månader igen. Vi fick byta tröja flera gånger. Tror det beror på att han inte riktigt vill stänga munnen, gör väl ondare på blåsorna då. Han verkar dock inte lika irriterad idag så det är betydligt bättre nu.


Sjuklingen

Dagis ringde idag och berättade att Sune hade feber och var hängig, anade tidigare i veckan att en förkylning var på gång och mycket riktigt. Men inte nog med det, han höll på greja med munnen var väldigt irriterad på något i munnen. Försäkte att titta lite och upptäckte massor med blåsor på tungar, ajaj lär nog svida rätt mycket. Så jag blir hemma imorgon och så ska vi åka till vårdcentralen och kolla upp det.

Lilla sjuklingen

God morgon

07.15 slog lillman upp sina blå så vi har i och för sig varit uppe ett tag. Vi har hunnit ätit frukost till nyhetsmorgon och busat. Nu är han uppe pch väcker Erik som fått sovmorgon, imorgon är det min tur eftersom jag ska bort ikväll på tjejfest och kanske blir det utgång också.

Vi ska nog försöka åka ner på stan idag och shoppa lite, undra om bondens marknad är idag också? De brukar ju va som kul å gå på.

Trevlig lördag på er

  

Jobbelijobb

Har snart redan hunnit jobba två veckor sen semestern men det går ganska snabbt att komma in i rutinerna igen och lite skönt faktiskt. Komma igång lite med träning och ridning. Va lite orolig att Sune skulle ha glömt bort dagis och att vi skulle få börja om från början efter att han varit hemma i 6 veckor men det har bara gått bra. Inget gråt vid lämningar och han verkar ha superkul så det känns kanon.

Fick också veta att vi ska åka till Mallis i oktober med jobbet, vilket ska bli superkul men kommer nog sakna ihjäl mig efter lillplutten. Sen har jag blivit mer flygrädd efter jag fick barn och speciellt när det går länge mellan gångerna jag flyger och nu är det snart ett år sen sist huvva men det går säkert bra.

Denna vecka jobbar Erik kväll så vi är själva på kvällen och helst vill Sune vara ute hela tiden, blir superarg när det är dags att gå in och surar och gnäller resten av tiden innan läggdags =) Men vi får passa på medan det är fint ute snart blir det nog mer innetid.

     

Här är den nya lekparken i vårt område som inte är helt klar men kommer bli under hösten. Ser kanonfin ut, nästan bättre än äventyrslekparken på tomtebo. Finns fina och stora bord och bänkar för mat och fika också.

 

Lite bilder från när Erik och Andreas filmade lite skatetrick, Alvas mamma jobbade så jag passade båda två medans papporna åkte. Alva var lite intresserad av Sunes skateboard så hon fick passa på att känna på den när Sune inte såg =) Båda barnen var fulla av sand när vi kom hem så de fick hoppa i badet tillsammans

     

Sista standdagen för i år skulle jag tro, vi åkte till Norrmjöle med våra grannar och deras barn. Sune har blivit helt tokig i deras lilla tjej Maja som är några månader äldre, Maja Maja ropar ofta. Tur de går på samma dagisavdelning också så de får leka. Gissar att han är som ett frimärke på henne =)

 

eelinws

Denna blogg handlar om mina små pojkar, Sune som är född 20091118 och Ebbe som är född 20130511.

RSS 2.0