Vilken pärs

Ojoj detta är nog bland det värsta vi varit med om. Så klart blev både jag och Erik smittade av vinterkräksjukan som var riktigt aggressiv. Först åkte jag dit natten mot fredag, trodde jag skulle härda ut tills klockan ett när Erik slutade jobba men runt 10 på morgonen efter att ha legat och kramat toastolen x antal timmar fick jag ringa så att han kunde komma hem och ta Sune. Jag var helt slut alltså, kräktes i ett och kunde inte äta eller dricka något. Sune var lite bättre vid det här laget men fick inte i sig någon mat, bara vätska. Slutade kräkas på fredagskvällen och då tog Erik över. Eftersom han är karl så var det ju ännu värre för honom =) han låg som en bebis och trodde han skulle dö ungefär. Det är en gåta hur vi kunnat ta hand om Sune samtidigt men på nåt sätt så klara man det men bara det nödvändigaste. Och tur i oturen så har lilleman varit trött och ganska stilla mot normalt, han har sovit mycket och suttit i våra famnar.

Nu är vi alla bättre, Sune verkar dock ta längst tid på att återhämta sig. Vi har inte fått i honom mycket mat, magen är inte i form, så vi har fått gå sakta framåt med små skedar av proviva, lite yoghurt och vatten. Idag vid lunch fick han en liten liten portion kokt torsk och potatis så vi hoppas han får behålla den.

Tyvärr så blir man inte immun mot vinterkräksjukan även om man haft den så vi har varit helt paranoida att den ska komma tillbaks så det luktar badhus här hemma nu. Vi har skurat och gnuggat med klorin överallt =) Tvättat allt i 90 grader (ja krymte några plagg men det är det värt om vi slipper detta igen) kastat nerspydda mattor och madrasser. Så håll dig borta dumma virus!

Så här har det ofta sett ut senaste dagarna, och det är inte ofta han vill ligga på oss goplutten


När hela familjen är sjuk får man göra sånt man inte annars får =)


Magsjuka!!!

Ghaaaa fy fasen alltså Sune har fått sin första magsjuka. Efter tre dagar på dagis så kom den inatt och eftersom Erik börjar tidigare så får jag vara hemma med honom idag. Stackrs liten får inte behålla nåt, kräks överallt och har redan kräkts ner mig två gånger. Han blev helt slut och somnade på mig i soffan, vilket aldrig händer annars så jag bar upp honom och han sover fortfarande. Normalt sover han mitt på dagen så han var nog rätt trött.

Hoppas det går över snabbt de här är ju så hemskt när dom inte förstår heller varför de mår dåligt och kräks.
Enligt råd från 1177 ska jag ge honom en tesked vatten var 5e minut, ingen mat alls utan bara vatten eller vätskeersättning.

Dagis fix

Helgen har mest bestått av att fixa inför dagisstarten, imorgon börjar inskolningen. Så vi har varit och köpt lite mer utekläder och lekhjälm till Sune. Sen har jag köpt en märkpänna (PoP har en superbra) och har börjat märka alla kläder, skor osv. Sen fick jag hem namnnapparna jag beställt på nätet, så att barnen inte blandar ihop napparna.



Vi har också hunnit med lite städning och ett besök på busplaneten. Lilleman älskar busplaneten!
Idag åkte han den STORA rutchbanan (med Erik så klart), den går nästan rakt ner och jag vågar då inte åka den men Sune bara skrattade och tyckte den var superkul.

Här fick jag lite hjälp med städningen, han gick runt och "duttade" moppen på hela undervåningen dock utan trasa =) Till och med mattan fick sig en omgång

 

Busplaneten, Erik och Sune högst upp



Igår hade jag paxat tvn och Erik fick så lov att se schlagern med mig. Jag tyckte det var en bra start i år, gillade båda som gick vidare och så gillade jag Pernillas bidrag. Ser fram emot fler lördagar och mer schlager

Måste också visa vårt nya fina köksbord, äntligen ett vitt och framförallt större. Det behövdes. Förra helgen skruvade vi ihop och Sune snappade upp när Erik skruvade och skulle göra likadant.



Så här fint blev det

 

Besök


Idag fick jag sånt här fint besök på kontoret. Eriks föräldrar har kommit hem från Thailand idag så innan de åkte dit så hälsade de på mig. Efter jobbet åkte även jag dit och fick god mat och så hade dom köpt hem presenter till alla.




eelinws

Denna blogg handlar om mina små pojkar, Sune som är född 20091118 och Ebbe som är född 20130511.

RSS 2.0