Ny cykelvagn

Igår köpte vi en ny cykelvagn, en kombinerad löpvagn så det går enkelt att sätta dit ett extra hjul och handtag. Vi tog en premiärtur runt Nydala i eftermiddag och Sune verkade mycket nöjd

Skräcklördag

Huvva vilken kväll det blev i lördags, förutom allt som hände här på området vi bor på så fick Sune en allergichock. Vi hade Alva och hennes föräldrar här på middag och barnen fick lite chips och godis efter maten. Efter en liten stund kon Sune till mig och var jättekonstig, helt matt och klia i ansiktet. Sen ser jag ett litet utslag på handen, efter bara en liten stund har han utslag på ögonen, magen och bakom öronen. Min puls var typ 200, har alltid varit orolig att han skulle vars allergisk mot något och man vet ju inte, i värsta fall kan det ju sätta sig på andningen vilket var min farhåga. Försökte ringa sjukvårdrådgivningen men det var kö och jag fick mer och mer panik till slut ringde jag 112. Ambulansen kom snabbt och vi fick åka med in till sjukhuset, när vi väl var där hade utslagen spritt sig på hela kroppen och han kliade i munnen och på ögonen. Så han fick en adrenalinspruta och någon flytande medicin och ett piller.

Eftersom reaktionen inte gav sig direkt fick vi bli inlagd på barn 2 för observation över natten. Huvva vad oroliga vi var men allt gick bra och på morgonen var han som vanligt igen. Sune var så duktigt och grät endast när han fick sprutan. Vi tror att det kan vara nötallergi då han hade ätit en geishagodis som innehåller hasselnötter. Men vi ska få göra en riktig utredning för att få veta mer exakt men fram tills dess har vi fått akutmediciner om det skulle hända något mer så det känns skönt att vi har det hemma nu.

Dom första bilderna är från kvällen allt hände, morgonen efter syntes nästan inget och Sune var pigg igen och busade i det fina lekrummet de har på sjukhuset, han ville inte gå hem:)

Lördagsfika hos Alva:)

Påsken

Vi hade inte lika tur med vädret som förra året, lite sol fick vi se men det var kallt. Och mycket köande i liften. Stugan var desto finare med bastu och allt. Men en härlig lång weekend utan barn med bra sällskap blev det. Saknade Sune såklart men fick mms rapporter och han hade varit ute med sin mormor och morfar med skotern varje dag och haft kul. Dock så var han lite rädd för skotern men pulkan gillade han.

På måndagen passade vi på att följa med ut också, vädret bar kanon den dagen.

Glad påsk

Denna söta påsklärring hittade vi på dagis när vi hämtade. Är framme i Storuman och imorgon åker vi vidare till Hemavan och firar påsken där.

eelinws

Denna blogg handlar om mina små pojkar, Sune som är född 20091118 och Ebbe som är född 20130511.

RSS 2.0