1:a advent

Sune mådde ju bättre igår på dagen men sen på eftermiddagen blev han hängig och fick feber igen, vi hade planerat middag med Elin, Andreas och Alva men fick tvärr ställa in =(. Så han fick mer alvedon och idag har han varit pigg och som vanligt hela dagen.

Mysigt med jul, ser fram emot denna eftersom förra julen känns som en dimma nästan. Sune var ganska nyfödd och vi fick inte sova mycket och jag kände mig stressad mest hela tiden men nu är det helt annorlunda som tur är.

Tog fram julgrejorna i fredags och har pyntat lite i helgen. Är inte så mycket för allt rött, i gardiner och dukar men lite rött fick jag in i alla fall och tyckte det blev rätt juligt ändå.

Lite dåliga mobilbiler dock, kyrkan är Eriks från 1984 men funkar ännu, det vita skåpet har vi fått tejpa igen så det ser inte så snyggt ut men annars är det en kille som river ut allt.



Var och hämtade granen i eftermiddag också, vi får ha den ute tror inte det skulle gå att ha en inne. Och så bakade jag lite saffrans skorpor som elin tipsade om mmm goda blev de.



Vaccination

Stackars liten blev dålig efter 1-års vaccinationen igår. Han hade varit som vanligt ända tills jag kom hem från jobbet. Han blev jättevarm och gnydde som en liten hundvalp, ville bara bli buren. Så kollade vi tempen och den var 39.4 så inte så konstigt, har aldrig sett honom så slö och lessen. Han fick en alvedon och blev ganska snabbt bättre men natten har varit lite sådär, han har vaknat några extra gånger en gång hade han gjort nr två, det brukar han aldrig göra på natten annars. Så vi bytte och kollade tempen igen då låg den på 38, inte så farligt men vi gav ett till alvedon och sen sov han hyffsat till 9.00 imorse. Men idag är det bättre, ingen feber.
Shit vad det snöar alltså, Erik har fått skotta flera gånger men jag tror han tycker det är ganska kul också =)
Igår efter lillen somnat tog jag fram julgrejorna och började sätta upp så nu är det julmysigt här men måste komplettera med lite grejer innan det är klart. Har ju lite större nu än då vi bodde på Mariestrand.
Sune älskar dessa byggtorn, han kämpar och kämpar med att bygga upp och sen ner igen, en och en
Jag tycker han ser så stor ut på detta kort, sitter och bläddrar i en tidning och tittar lite på tvn =)

1-årskalaset

Tänkte ladda upp lite bilder från Sunes 1-årskalas förra veckan. Det blev en super bra dag, vi hade sån tur att Sune sov när vi kom in till honom på morgonen med paket, tårta och så sjöng vi ja må han leva. Han förstod nog inte riktigt vad tusan det var på gång för han såg rätt förvånad ut. Först fick han som vanligt välling i sängen, sen när vi kom ner fick han smaka på smörgårtårtan jag gjort som bestod av formfranska smör och leverpastej. Hade garnerat med lite majs och gurka och det pillade han i sig först innan han vågade smaka på resten =)
Under dagen var bla. Sunes farmor och farfar och grattade. Skyndade mig hem från jobbet och då var morbror där med paket och sen kom mina föräldrar och Eriks bror med familj. Han fick så många fina presenter av alla. Efter middagen fick han en egen liten gräddtårta, först petade han lite försiktigt i den innan han tog ett rejält tag om tårtan och mumsade.
På morgonen:
Tårtan (inte den som Sune fick)
Presentöppning, finklädd, mera tårta och mera presenter

Stora killen

Liten börjar bli stor, på torsdag fyller han hela ett år! Fattar inte hur tiden kan ha gått så snabbt. Nu är det riktigt nära att han går själv, varje dag blir sträckorna längre och längre. Numera vill han också ofta hålla vällingflaskan själv när han äter sötnosen.

Ska bli så kul att se minen när vi på torsdag morgon väcker honom och sjunger och ger paket och tårta med ljus. Funderar på att göra en bebissmörgåstårta (med leverpastej och turkisk yoghurt) på morgonen och sen när jag kommer hem från jobbet får han en egen liten tårta med grädde och mosad frukt som han får göra vad han vill med.

Imorgon kommer min fina vän Erik och hälsar på, hon i Umeå på kurs. Var länge sen vi sågs så det ska bli superkul.

I går firade vi ju så klart farsdag, Erik fick sovmorgon och ett paket som jag och Sune slog in. Sen var vi och firade Eriks pappa också. Synd bara min egen pappa inte var i stan så vi fick fira honom också.



I lördags hade vi Manne på middag här, måste bara tipsa ni som har småbarn om de gillar majs. Det finns att köpa frysna delade majskolvar, koka i ca 10 min och bre lite smör på, den brukar han mumsa länge på och underhåller länge under en middag =) På sista bilden äter han en sådan.

Undra om det är mer tänder på gång för Sune har börjat dreggla väldigt mycket, köpte lite nya dreggellappar på stan i lördags som han blev så fin i.



Gissa vem som varit framme? =)

Sunes rum

Helgen var super, skatefilmen var så mycket bättre än jag trodde att den skulle vara. Riktigt seriöst ordnat, fullsatt bio och jätte trevligt. Blev så stolt över Erik! Sen gick vi tjejer vidar till Allstar och hade skoj. Men det kändes dagen efter kan jag ju säga, tur det inte blir så ofta nuförtiden =)

Fick ett ryck förra veckan och tittade på nätet efter stickers till Sunes rum, hade tänkt beställa redan när vi köpte tapeter men det blev aldrig av. Surfade runt på massa sidor sen hittade jag ett danskt företag som heter Trendy Stickers. Jag brukar vara lite skeptisk till att ens beställa grejer på nätet men gjorde det i alla fall och som tur var blev jag super nöjd. Skickade beställningen på tisdag kväll, på torsdagen hade jag grejerna. Snabbt och smidigt, och bra priser.

Det blev dessa figurer, en mätsicka som man kan skriva på om man vill eftersom att han växer och så en raket, en orm och en fisk =)



Har äntligen satt ett foto i ramen för handavtrycket som vi gjorde för länge sen, så här blev det



Och så lilleman med sin nuvarande favvo leksak, och lite vanligt kaos som han lämnar efter sig efter kort kort stund utan att vi såg hmmm

Ett år sedan

Dessa bilder är tagna för ganska precis ett år sedan, det var verkligen väntans tider. Hade precis tagit föräldraledigt och gick bara och väntade. Slutade att jobba två veckor före beräknat och första veckan fixade vi och donade det sista men sen blev det ganska trist. Stor och otympligt och onda händer är mitt minne av den tiden, plus att jag inte hade några känningar alls så trodde aldrig han skulle komma.



Idag var det halvdag på jobbet så fick lite extra timmar med lillen. Börjar komma in mer och mer i nya jobbet och jag trivs superbra, både med arbetsuppgifterna och kollegorna.

Imorgon ska Sunes mormor vara barnvakt, Erik är med i en skatefilm som de har filmat under nästan två år och äntligen har de klippt ihop allt och ska ha premiär imorgon kväll. Ska bli superkul att se, tror att Sune kommer vara med en snutt också =) Vi tjejer har bokat bord på rött så vi ska käka middag tillsammans innan vi går till Haga och möter upp de andra.

Nä ska återgå till Cirkus Möller och Idol

Trevlig Helg!

eelinws

Denna blogg handlar om mina små pojkar, Sune som är född 20091118 och Ebbe som är född 20130511.

RSS 2.0