Ebbe

Det tog ett bra tag innan vi kunde enas om ett namn till lilleman men nu har vi bestämt oss för Ebbe, vi hade en lång lista som ni ser eller mest jag som kom med förslag Erik hade nog bara Karl som förslag :) inte lätt med pojknamn.

Han är ett riktigt matvrak och vägde i måndags drygt 5 veckor gammal 5130 g så han har verkligen lagt på sig. Han har börjat sova längre pass på natten nu så det hoppas vi han fortsätter med. Han är betydligt nöjdare än vad Sune var så allt går så mycket lättare denna gång men samtidigt är det svårare då vi ju har storebror också. Nu jobbar Erik bara denna vecka och nästa sen är han ledig 7 veckor i sommar, ska bli så skönt! Det är verkligen en utmaning med 2 barn själv speciellt när Erik jobbar kväll men det är tur att vi har fått mycket hjälp av familjen dom första veckorna.

Lillebror

Skrev detta inlägg för typ två veckor sen men vår bärbara dator gick sönder så hann aldrig publicera men nu tog jag mig tid till att starta stordatorn :) Bilderna är från förlossningen och dom första dagarna.
 
Det blev alltså en liten pojke som vi trodde, en liten Sune kopia :) 11 maj 3510 gram och 49 cm lång. Kanske var det den indiska maten som satte igång det, för natten mellan fredag och lördagen vaknade jag av att vattnet gick. Sune var i Storuman så det var perfekt timing. 
 
På väg till middagen
 
Ringde förlossningen och de bad oss komma in om värkarna kom igång under natten annars fick vi tid kl. 08.00 morgonen efter för koll. Efter en timme började jag få sammandragningar och vid tre tiden gjorde de lite ont och de var hyffsat regelbundet så vid 5 tiden åkte vi in. Fick ligga med ctg och hade värkar var 5-6 minut ungefär.
 
 
 
Eftersom jag hade en väldigt lång och jobbig förlossning med Sune har jag träffat en aurorabarnmorska en gång och turligt nog var det henne som hade morgonpasset. Så först fick jag testa att bada, efter badet fick vi ett rum på förlossningen, vid 8 på morgonen.
 
 
 
Då började det avta lite grann och eftersom vi knappt sovit på hela natten slumrade vi till båda två. Sakta kom det igång igen och jag fick lunch och promenerade runt lite, kände mig pigg och var inte så besvärad av värkarna än. Var dock orolig att det skulle hålla på sådär hela dagen och vi skulle få ännu en sömnlös natt men så blev det alltså inte.
 
 
 
Vid tre tiden på eftermiddagen körde dom en till ctg kurva och precis när de satt den var det som att någon tryckte på en knapp. Pang så gjorde det sjukt ont och värkarna kändes som de kom oavbrutet med bara en kort paus emellan, kunde inte andas igenom längre utan började med lustgasen. Efter ca en timme bönade jag om epidural men då var jag öppen 5 cm och de ville isåfall köra en till ctg kurva i 30 min (i själva verket så anade de nog att det skulle gå fort så de hade inte tänkt ge mig någon fick jag veta sen, för att de inte ville de skulle dra ut på tiden) Sista timmen var sjukt intensiv och jobbig men eftersom det gick så fort så var det ändå ok. 16.48 fick jag krystvärkar och lillen föddes 16.54 så han var ute på tre-fyra värkar.
 
 
 
Fick sy några ytliga stygn. Men vilken skillnad efteråt, var sååå mycket piggare (om än lite mörbultad) och även nu såhär några dagar efter har jag återhämtat mig mycket snabbare. Så jag är så tacksam att det gick snabbt denna gång, latensfasen var lite seg men inte alls jobbig men sen när det väl satte fart tog det ju bara 2 timmar så jag är jättenöjd. Med Sune låg jag med såna helvetesvärkar i flera långa timmar och var så trött och slut på efteråt. 
 
 
Vi stannade på BB en natt och Erik fick sova över, sen har vi varit på några återbesök då han haft lite gulsot men har inte behövt sola något.




 
Lilleman (som är namnlös ännu) är än så länge snäll och amningen har kommit igång men vi har inga direkta rutiner än men jag är glad så länge vi får sova hyffsat och han inte skriker. Han sväljer lite luft iband och kan ligga och gnöla ett tag när han ska bajsa. 
 
 
 
Storebror är så fin och snäll med sin lillebror och vill gärna vara med och titta och hjälpa till. Men han har även varit lite upp och ned i humöret och vill gärna ha lite extra uppmärksamhet. Sunes namnförslag till lillebror är Olivia, Karl eller bara lillebror :) 
 
 
 
Första promenaden hela familjen

eelinws

Denna blogg handlar om mina små pojkar, Sune som är född 20091118 och Ebbe som är född 20130511.

RSS 2.0