Pyssel

Äntligen är lilleman frisk! Köpte lite pysselgrejer på barnens hus idag. Det var uppskattat:)

Köpte även med mig vita tulpaner och så har vi laddat med godis från godishuset till ikväll.

Ska strax börja med maten, det blir fisk i foliepaket

Stackars liten

Lilla plutt fick en rejäl magsjuka, efter två dygn med konstant kräkande, inget kiss och en helt slut liten kille var vi tvungen att åka in. Eftersom han inte fick behålla något och var uttorkad fick vi sova en natt på barn 2 och få sond. Han var så tagen att han inte ens sa ett ljud när de tog blodprov. Sonden va dock inte lika kul att få dit. Men morgonen efter var han piggare och vi fick åka hem. Tyvärr är det inte slut än, nu kommer allt andra hållet istället och magen klarar inte mycket förrän det kommer upp igen. Så vi provar med små små steg hela tiden. Fy så orolig man blir, hatar denna sjuka mer än allt.

Vinterkräk

Sjukan kom på besök i år också, stackarn har kräkts hela natten och är helt utslagen. Än så länge har jag och Erik klarat oss men vi väntar bara på att den ska slå till

Bakmaskin

Detta är andra brödet jag bakat med bakmaskinen jag fick i julklapp. Första blev bra men tror man får prova sig fram lite tills det blir perfekt. Gott blir det i alla fall och väldigt smidigt och knappt någon disk efteråt. Erik har åkt snowboard idag så vi har sett skidskytte, bakat och målat hela dagen:)

Nyår något senare

Tiden bara sprang men här kommer vårt nyår, som vi firade på nydalaviken med bästa gänget. Sune firade i år med sin mormor och morfar, dom hade köpt sådana risballonger som han fick vara med att skicka upp innan det var läggdags och det var visst uppskattat =)

Eftersom jag inte vet om alla vill vara med på bloggen så blir det bilder på maten och fina lägenheten istället.

"Långbordet", och massa ballonger fixat av Nina, hon hade även gjort ett discorum men de glömde jag fota.

 

Goda snittar och mousserat rosevin

   

Förrätter-räkcoctail och varmrätten-oxfile, potatisgratäng, bea, rödvinssås och sallad mmm. Efterrätten hann jag ej fota med det blev vitchokladkladdkaka med vispgrädde och bär

    

Tror inte jag visat denna bild, julklappen vi gjorde till bla Sunes mor/farföräldrar. En kalender med bilder på gullplutten



 

Härlig vinterdag idag

Julen

Hade tänkt skriva om jul och nyår i ett inlägg men då jag kollade in bilderna så var det så många så jag får dela upp det i två. Så här kommer våran jul 2011, som firades i Storuman hos Sunes mormor, morfar och morbror som för övrigt heter Bia (Pia), motan (morfar), Nanne (Manne) =)
Blev så glad när jag kom hem från jobbet innan julledigheten och Sune hade med sig lite pyssel han gjort på dagis.

Så sött

 

Sen åkte vi alltså uppöver och tyvärr så blev julen inte riktigt som vi trodde, kl. 0600 på julafton vaknar vi av att Sune kräks.. hej magsjuka. Vi som hade tänkt fira med hela släkten på min mammas sida, fick ställa in. Men som tur var så var det en mild magsjuka, inte alls som vinterkräken vi hade förra vintern. Sune var ändå pigg och glad men åt inget och kräktes ett par gånger till.

Bus med morbror, spanar in julklapparna båda en och två gånger =) Julfrukosten/lunchen
      

Spaning på tomten som kom vandrandes och äntligen får han ta emot och öppna klapparna som legat under granen så länge. På sista bilden provar han en av dem, ett trumset (som låter sjukt högt..) Men får skylla på Erik sm köpte det, i en förhoppning att han ska bli musikalisk =)
         

Hur som helst så blev det ändå en bra jul, vi stannade nästan en vecka och bara tog det lungt. Hälsade på min mormor och morfar, var på promenader, såg hemvändar hockey, spelade spel och la pussen. Skönt! 
 
     

eelinws

Denna blogg handlar om mina små pojkar, Sune som är född 20091118 och Ebbe som är född 20130511.

RSS 2.0